Activitatea Crearea condițiilor de acces pe piața muncii a debutat în data de 31 iulie 2018 cu două sesiuni colective de informare și consiliere profesională la care au participat 26 de persoane, membri ai comunității marginalizate din comuna Podgoria, județul Buzău care sunt înscriși în proiect și sunt interesați să se (re)integreze în piața muncii.

Obiectivul major al sesiunilor colective de informare și consiliere profesională este evaluarea participanților în vederea identificării aptitudinilor și potențialului individual și orientarea profesională a acestora către o calificare în concordanţă cu profilul psihologic, aptitudinile și competențele individuale, dar și cerințele pieței muncii. Participarea la aceste sesiuni va aduce mai aproape membrii grupului țintă de piața muncii, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilități de comunicare, inter-relaționare, auto-evaluare, stabilire de obiective, atât de utile în procesul de căutare a unui loc de muncă.

Membrii grupului țintă participanți la aceste sesiuni au fost informați cu privire la intervenția vizată prin programul integrat organizat în cadrul proiectului. La eveniment a fost prezent şi Managerul de Proiect care a asigurat că se vor face toate eforturile pentru reintegrarea pe piaţa muncii a persoanelor înscrise în proiect.

Participanții la evenimente s-au arătat interesați de informațiile primite, considerându-le deosebit de utile în viața profesională.